DITA LŪSE

Back to list

Added May 8, 2015

Dita Lūse: Starptautiska pieredze māksliniekam ir svarīga. www.apollo.lv 07.05.2015.


Gleznotāja Dita Lūse ar diviem darbiem piedalīsies vienā no Āzijas lielākajiem mākslas pasākumiem «Art Revolution Taipei 2015» Taivānā, kas norisināsies no 7.- 12.maijam. Tas ir plašs starptautisks vizuālās mākslas forums, kas ietver 10 atsevišķas tematiskas sekcijas, un kurā piedalās aicināti mākslinieki, mākslas galerijas un fondi no visas pasaules.
Šo iespēju māksliniece ieguva, piedaloties Starptautiskā mākslinieku Lielās balvas konkursā (International Artist Grand Prize Competition), ko rīkoja «Art revolution Taipei 2015» orgkomiteja, un kurā tika pieteikti vairāk nekā 4000 darbi. Pēc starptautiskās žūrijas atlases finālā tika izvirzīti 90 darbi, kas pārstāv 78 valstis, to starpā arī abas Dita Lūses gleznas, ar kurām viņa piedalījās konkursā. Visi finālā atlasītie darbi tiks izstādīti Art Revolution Taipei atsevišķā stendā, bet izstādes beigās tiks paziņots «Grand Prize» uzvarētājs.

Vairākus no finālā iekļuvušajiem māksliniekiem, tostarp arī Ditu Lūsi, organizētāji apbalvojuši ar iespēju nākamgad sarīkot personālizstādi, piešķirot atsevišķu stendu «Art Revolution Taipei 2016».

«Iekļūt konkursa finālā tik lielā konkurencē man bija ārkārtīgi patīkams pārsteigums. Šī gan nav mana pirmā pieredze Āzijā. Esmu piedalījusies izstādēs Indijā un Ķīnā, vairāki mani darbi ir arī Honkongā. Varbūt mana ornamentālā tēma un koloristika ir tā, kas uzrunā austrumu skatītāju – grūti pateikt, bet jebkurā gadījumā tā ir brīnišķīga starptautiska pieredze, kas māksliniekam ir ļoti svarīga», saka māksliniece. Dita Lūse tikko atgriezusies no Ņujorkas, kur notika viņas personālizstāde «Gaismas mirklis» galerijā «Artifact».

Powered by Artmajeur