DITA LŪSE

Back to list

Added Sep 16, 2014

Seno grīdu raksti Ditas Lūses darbos tagad apskatāmi Itālijā (portāls"apollo.tvnet.lv")


http://apollo.tvnet.lv/zinas/seno-gridu-raksti-ditas-luses-darbos-tagad-apskatami-italija/665753
«Apollo», dzive@apollo.lv
Pirmdiena, 2014. gada 15. septembris 13:39 1 komentārs

21. septembrī galerijā «Immagini Spazio Arte» Kremonā tiks atklāta gleznotājas Ditas Lūses personālizstāde. Māksliniece uz Itāliju vedīs savus jaunākos, šovasar tapušos darbus, kā arī dažus agrāk radītus darbus.

Pēc galerijas vadītāja Edoardo Cecconi lūguma izstādē tiks rādīti seno grīdu rakstu un gaismēnu piepildīto telpu gleznojumi, kas ir viena no mākslinieces tēmām jau vairākus gadus. Tie ir Latvijas skatītājiem jau labi pazīstami darbi - senu katedrāļu gaismas pielieti gaiteņi, ēnu spēles un grīdu musturi, kas interesē un fascinē mākslinieci. Tie ar savu sarežģītību un nebeidzamo ritmu ir pašpietiekami un piepilda telpu, radot skatītājam dažādas sajūtas par rakstu, telpas dziļuma un gaismas iedarbību. Vairums šo darbu iedvesmas gūta tieši apceļojot Itāliju, kur tagad tie tiks nodoti itāļu skatītāju vērtējumam.

Izstādē tiks eksponētas 16 eļļas tehnikas gleznas. Māksliniece dosies uz Itāliju pateicoties Kultūrkapitāla fonda finansiālam atbalstam.

Bet decembra vidū «Galerija Immagini Spazio Arte» ir uzaicinājusi Ditu Lūsi ar vairākiem darbiem piedalīties galerijas ekspozīcijā mākslas mesē «ArteExpo Milano Novegro 2014», kas notiks Milānas izstāžu centrā «Novegro»

Powered by Artmajeur