DITA LŪSE

Back to list

Added Jan 27, 2008

Gleznotājai Ditai Lūsei piešķirta balva Indijā (www.apollo.lv, 09.01.2012.)


6. janvārī tika atklāta starptautiska mākslas izstāde AVISKAR 2012 - East Meets West - galerijā Gold, vienā no lielākajām Indijas pilsētām Kalkutā, kurā ar diviem darbiem tika uzaicināta piedalīties latviešu gleznotāja Dita Lūse.
Izstādi jau 7. reizi organizē pazīstams indiešu mākslinieks Roimans (Manas Roy) kopā ar starptautisku kuratoru komandu, kura atlasīja darbus šim konkursam. Izstādē piedalās 35 mākslinieki no vairākām Rietumeiropas valstīm (Nīderlandes, Vācijas, Beļģijas, Lielbritānijas, Austrijas, Spānijas), kā arī no Krievijas, Singapūras un Indijas.
Izstādi vērtēja starptautiska profesionālā žūrija, kura pasniedza divas balvas – labākajam māksliniekam klasiskajā glezniecībā un labākajam māksliniekam digitālajā mākslā. Balva klasiskajā glezniecībā tika piešķirta latviešu gleznotājai Ditai Lūsei, bet balvu digitālajā mākslā –Londonas māksliniekam Dripta G. Roy .
Atsevišķas balvas pasniedza arī skatītāju žūrija, kuras sastāvā ir mākslas kolekcionāri un sabiedrībā pazīstami cilvēki. Laureāti saņems apbalvojumus un uzaicinājumu ārpus konkursa piedalīties nākamajā AVISKAR izstādē, kas notiks septembrī Mumbajā (Bombejā).

Vienu no godalgotajiem Ditas Lūses darbiem «Katedrāle» izstādes atklāšanas vakarā jau iegādājies kāds kolekcionārs.
Izstāde galerijā Gold norisināsies līdz 22. janvārim.

Powered by Artmajeur